Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-03@21:21:52 GMT

بدعت‌ها زخمی بر پيكره ارزش‌های واقعی عاشورا

تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۵۰۵۳۲

بدعت‌ها زخمی بر پيكره ارزش‌های واقعی عاشورا

حجت الاسلام والمسلمین محمدحسین روحی یزدی، رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی البرز در گفت وگو با ایکنا از البرز، اظهارکرد: یکی از شرایط نامناسبی که ما با آن روبرو هستیم این است که برخی از امامان جمعه و سخنوران به فلسفه قیام امام حسین(ع) نمی‌پردازند و اگر هم سخنرانی در این زمینه دارند، تکرار مکررات است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: انتظار این است که از تربیون نماز جمعه درباره قیام عاشورا و نهضت امام حسین(ع) حرف‌هایی به تناسب روز گفته شود چرا که اگر درآن زمان حضرت سیدالشهدا(ع) یکی از مهم‌ترین انگیزه‌های قیام خود را مقابله با بدعت و جلوگیری از کم رنگ‌شدن جایگاه دین در زندگی و مردم می‌دانستند امروز باید توسط گوینده‌ها به خصوص ائمه جمعه که سخنانشان مخاطبان بیشتری دارد، مصادیق بدعت در دین و عزاداری به صورت شفاف بیان شود.
روحی یزدی گفت: امروز مصادیق کم توجهی به دستورات دین باید برای مردم تبیین شود همان‌گونه که شهید مطهری وقتی به ایراد صحبت می‌پرداختند مشکل و شمر زمانه را «موشه دایان» عنوان می کند.
این استاد دانشگاه الهیات و علوم اسلامی بیان کرد: سخنوران و گویندگان باید امروز مصداق تیرها و هجمه‌هایی که نسبت به شیرخوارگان، نوجوانان و جوانان مظلوم جهان صورت می‌گیرد را تبیین کنند چراکه تشخیص این مصادیق حرکتی کاربردی است و تاثیرگذاری بیشتری دارد.
وی تاکید کرد: انتظار از تربیون نماز جمعه و گویندگان نهضت عاشورا این است که مصداقی صحبت کنند و جنایات حرمله‌هایی که در این زمان در یمن، نوار غزه یا فلسطین اشغالی کودک‌کشی می‌کنند را برای مردم بازگو کنند.
روحی یزدی اضافه کرد: متاسفانه فرهنگ غلطی درجامعه افتاده که هرکسی که تعیین مصداق می‌کند می‌گویند وارد مسائل سیاسی شده و سخنوران و گویندگان از ترس متهم‌شدن به این مصداق‌ها نمی‌پردازند.
وی ابراز کرد: با تبیین این مصدایق جبهه حق و باطل، عمر و سعدها و حرمله‌ها حتی حرهای زمان‌ها برای مردم بیان شده و تاریخ عاشورا یک تاریخ به روز خواهد شد.
روحی یزدی خاطرنشان کرد: تکرار مکرارات تاثیرگذاری ندارد بلکه باید مصداق‌ها را برای مردم بیان کرد چراکه آنان در تشخیص مصداق‌ها نیاز به کمک دارند.
این استاد دانشگاه گفت: دیدیم که در تاریخ عاشورا یک موجی علیه امام حسین(ع) ایجاد می‌شود که این موج سبب شده تعداد قابل توجهی از مردم حسین(ع) را به عنوان کسی که دین رسول خدا(ص) را کنار گذاشته معرفی بشناسند.
وی اضافه کرد: اکنون هم متاسفانه در فضای مجازی کم نداریم که گاهی اوقات حق را باطل جلوه می‌دهند بنابراین از وظایف سخنوران و امامان جمعه است که به این مهم بپردازند.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان البرز تصریح کرد: یکی از فریادهای خاموش نشدنی امام حسین(ع) در نهضت عاشورا، تقابل با بدعت و بی‌توجهی به دستورات دین بوده، متاسفانه امروز بدعت‌ها در عرصه‌های مختلف جامعه مشاهده می‌شود ولی به لحاظ فرم متفاوت با شرایط نهضت عاشورای سال ۶۱هجری قمری شده است.
وی ادامه داد: اکنون یک هزار و ۳۸۰ سال براساس سال قمری از شهادت سالارشهیدان کربلا می‌گذرد در این مدت همانطور که فرهنگ، زندگی و چشم‌اندازها تغییر داشته به یقین الگوهای بدعت نیز متفاوت شده است.‌
این استاد دانشگاه بیان کرد: دریک زمانی بدعت‌گذاری این بود که مجالسی که به نام اهل بیت(ع) برگزار می‌شد را به سمت دیگر بکشانند، در زمان قیام امام بدعت‌گذاری این بود که به صورت روشن با سنت پیامبر(ص) مخالفت شود و نمونه آن این بود که یزید بن معاویه شراب‌خواری می‌کرد و از شراب‌خواری هیچ ابایی ندارد.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان البرز گفت: امروزه مسائلی دیده می‌شود که در خاستگاه دین جایگاهی ندارد به طوریکه برخی از عزادارایی‌ها نوعی از بدعت‌گذاری و زخمی بر فلسفه قیام عاشوراست و با اندکی تفکر می‌توان به این مهم دست یافت که امام حسین(ع) با این بدعت مقابله کرد.
وی تاکید کرد: سخنوران باید حقایق و وقایع عاشورا را برای مردم بیان کنند و صرف عزاداری برای سالار شهیدان کافی نیست بلکه باید معرفت نسبت به حسین بن‌علی(ع) افزایش یابد و تعدادی از عزاداری‌ها نشات گرفته از بدعت است بنابراین وظیفه سخنواران است که با اهداف امام حسین(ع) مردم را آشنا کنند.
روحی یزدی افزود: معرفت به معنای آن نیست که بدانیم پدر ومادر امام حسین(ع) چه کسانی هستند بلکه شناخت حسین‌بن‌علی(ع) یعنی شناخت مرام و اهداف امام که اگراین شناخت تحقق یابد به معرفت حقیقی دست یافته‌ایم.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن معارف روحی یزدی شورای هماهنگی فلسفه عاشورا بدعت ائمه جمعه قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۵۰۵۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهید مطهری از معماران انقلاب اسلامی بود

مسئول نمایندگی ولی فقیه در ناحیه بسیج امام حسین (ع) اصفهان گفت: شهید مطهری از معماران انقلاب اسلامی محسوب شده و حساسیت فوق العاده‌ای در برابر حرکات نفوذی در اندیشه اصیل اسلامی داشت.

حجت الاسلام علی نوری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در اصفهان اظهار کرد: اگر فهم سیاسی بالاتر و تحلیل بهتری وجود داشته باشد، انقلابی و ضد انقلابی بهتر از یکدیگر تمایز داده می‌شوند و هم چنان که در ابتدای انقلاب انواع گروه‌ها و جریان‌های چپ و راست وجود داشت و اگر افراد تحلیل خوبی داشتند، جزئی‌تر وارد مسائل شده و فرق انقلابی و ضد انقلابی را بهتر درک می‌کردند.

وی با تاکید بر گرامیداشت یاد و خاطره استاد شهید مرتضی مطهری و نقش بارز ایشان در تفکر اسلامی تصریح کرد: شهید مطهری از معماران انقلاب اسلامی محسوب شده و حساسیت فوق العاده‌ای در برابر حرکات نفوذی در اندیشه اصیل اسلامی داشت.

مسئول نمایندگی ولی فقیه در ناحیه بسیج امام حسین (ع) اصفهان خاطرنشان کرد: شهید مطهری به برخورد انفعالی اکتفا نمی‌کرد بلکه اول دیدگاه جهان بینی اسلامی را بیان و سپس تألیف می‌کرد.

نوری یکی از خصوصیات شهید مطهری را جدال احسن در مسائل مهم و افکار انحرافی مانند ماتریالیسم عنوان و تاکید کرد: یکی دیگر از ویژگی‌های شهید مطهری در نقد اندیشه‌های مخالف، پرهیز از مطلق گرایی است و این بدین معنا است که نه عینک خوش بینی میزند تا به اعمال دیگران نظر کنند و نه عینک بدبینی به چشم داشتند که دیگران را مقصر بدانند.

وی اضافه کرد: استاد شهید مرتضی مطهری، معلم بزرگی برای دیروز، امروز و فردای کشور است و ایشان متفکری دین شناس بود که در برابر التقاط، نفاق و تهاجم فرهنگی غرب و شرق ایستاد و اسلام ناب و اسلام فقاهتی را ترویج داد.

مسئول نمایندگی ولی فقیه در ناحیه بسیج امام حسین (ع) اصفهان تصریح کرد: ایشان همچنین از دیگر ویژگی‌های این متفکر اسلامی را انصاف علمی عنوان کرد و ادامه داد: شهید مطهری در پاسخگویی به شبهات و نقد اندیشه‌ها، روحیه استکباری و بزرگ اندیشی نداشت و بر همین اساس ایام گرامیداشت مقام این استاد شهید تحت عنوان هفته عقیدتی سیاسی در سپاه نام گرفته است.

کد خبر 750079

دیگر خبرها

  • ارزش واقعی چیزها را به کودکان نشان دهید نه قمیت آنها را ( + راهکارها و پیامدها)
  • چهره واقعی آمریکای بزک کرده برای دنیا مشخص شد
  • برخورد وحشیانه آمریکا با دانشجویان حامی غزه چهره واقعی آنها را نشان داد
  • تشییع پیکر شهید حجت‌الله یوسفیه در ورامین
  • شهید مطهری از معماران انقلاب اسلامی بود
  • «وعده صادق» شکافی بزرگ بر پیکره اسرائیل وارد کرد
  • ایثارگران میدان‌داران واقعی حکم‌رانی جمهوری اسلامی ایران هستند
  • معاریو: نتانیاهو واقعی‌ترین خدمتکار بن گویر است
  • شهدای کربلای ۵ و عاشورا مهمان مسجد مقدس جمکران
  • تشخیص بدعت و انحرافات، ویژگی ممتاز یک معلم